Beggie složila psí maturitu, úspěšně odbonitovala

BeggieOstatní

I když nám občas přijde, že je naše Beggie stále neposedným štěnětem, které nám však každodenně dokáže vykouzlit úsměv na tváři, vyrostla z ní úžasná dospělá psí slečna. To dokazuje i fakt, že dne 1.10.2017 úspěšně složila bonitaci.

Beggie měla nastupovat až v odpolední části bonitace, proto jsme nemuseli na dalekou cestu až ke Kolínu vyrazit tak brzy a všichni jsme se na tento důležitý den mohli alespoň pořádně vyspat. Odpoledne po oficiálním zahájení šla Beggie s paničkou na řadu hned jako první. Před samotným povahovým testem se nejprve Beggie musela nechat změřit a mohlo se dál. I když jsme v Beggie věřili, všichni jsme byli trochu napjatí. Veškerá nervozita ale zmizela ve chvíli, kdy jsme viděli, že je naše někdy trochu náladová hvězda naprosto v pohodě a vše, od hry se psovodem přes střelbu až po všelijaké testy se skupinami osob, hravě zvládá. Jen při přivolání jí dav neznámých lidí kolem paničky nejspíš připomněl, že někde v okolí by se měla nacházet i její skutečná smečka, a přišlo jí tedy důležitější zkontrolovat, zda tomu tak opravdu je. Nebo se šla jen podívat na paní, která do zmíněné skupiny teprve přicházela? Každopádně povelu „Ke mně!“ nevěnovala zas takovou pozornost. Panička se zase pro změnu stále, trochu neprofesionálně, motala do dlouhého vodítka a kvůli menšímu ovlivnění ji pan rozhodčí požádal o zopakování jednoho cviku (rušivé vlivy ve skupině osob). To ale nakonec nezměnilo nic na tom, že si Beggie z povahové testu odnesla skvělých 97 bodů a my na ni můžeme být právem pyšní.

Ještě stále nás však čekalo hodnocení exteriéru. Výstavy nás nikoho nikdy nebavily, tím pádem je ani jedna z našich fen neměla v lásce. A toto bylo přeci jen něco podobného. Nakonec ale i zde proběhlo vše naprosto v klidu, i když kvůli dlouhým debatám komise ohledně srsti a ocasu v kruhu Beggie strávila snad 20 minut a ke konci bylo vidět, že už je po tom věčném stání, prohmatávání a kontrolování pěkně znuděná. I tuto část bonitace ale nakonec zvládla a kruh už tak opouštěla jako chovná fena.

Fotogalerie